Medarbetarporträtt

Möt Sebastian

Sebastian Thörngren arbetar som konsult inom moln.

Här får jag lära av de bästa

Sebastian Thörngren arbetar som konsult inom moln på Telia Cygate. Hans IT-intresse väcktes när han läste matematik på universitetet, och där datorerna fick ett allt större utrymme i takt med att matematiken blev alltmer avancerad. Det ledde till att han började programmera, och utforska hur hårdvaran och elektroniken fungerade.

Som konsult inom moln får jag vara med och utveckla smarta lösningar som skapar värde hos spännande kunder i olika branscher. Varje dag på jobbet får jag en chans att utmana mig och lära av de bästa.

Sebastian Thörngren

Konsult

När jag blir intresserad av någonting lär jag mig allt ner i minsta detalj. Som person behöver jag hela tiden nya intellektuella utmaningar för att känna mig tillfreds.

Spjutkastare med många pallplatser

Sebastian kommer ifrån Torsby i Värmland, en ort känd för att fostra idrottare till att bli framstående inom kastgrenar. Han blev scoutad redan i mellanstadiet utvecklades snabbt inom alla fyra kastgrenar och beskriver att han i det närmaste bodde på den lokala friidrottsarenan under mellan och högstadiet. Han gick Friidrottsgymnasiet i Växjö och därefter vidare till Friidrottsuniversitetet i Örebro.

Jag har gjort fyra finnkamper, har junior SM-medaljer i alla fyra kastgrenar och har tre SM-brons som senior. Idag är jag fortfarande aktiv spjutkastare och planerar att hålla på så länge jag tycker att det är roligt att träna.

Träningsapp byggde IT-kompetens

Under tiden på universitetet startade Sebastian ett företag tillsammans med tre vänner för att utveckla en träningsapp. Efter ett par år la de ner satsningen, men det var under arbetet i den egna firman som Sebastian skaffade sig den kompetens som öppnade dörren till ett jobb på Telia Cygate. Han blev snabbt intresserad av IT-infrastruktur, började jobba med integrationer och automatisering, och sedan vidare till hybrid IT och att hjälpa kunder på deras molnresor.

Inom moln finns det hela tiden nya utmaningar och det är en ynnest att ha riktigt vassa kollegor att lära av. Mitt mål är att på sikt växa in i en expertroll och att vara lika ödmjuk och hjälpsam som mina kollegor är idag.

Sedan Sebastian började på Telia Cygate har han tagit flera certifieringar, som exempelvis Microsoft Azure AI Fundamentals, DevOps Engineer expert och Azure solutions architect expert. Han beskriver att det är tävlingsmänniskan som går i gång och att skriva ett prov för en certifiering går att jämföra med en idrottstävling.

Ett cert är lite som en medalj, och det blir samma sköna endorfinpåslag som att kliva upp på pallen när det går vägen.

Kast med liten telefon?

Sebastians personliga rekord i spjut är 74,98 meter, men han kan säkert kan kasta andra saker riktigt långt också. Så vad säger du Sebastian: Vad är det märkligaste du har kastat?

Jag och några kompisar hörde talas om att de har en tävling i Finland där det gäller att kasta en nokiamobil så långt som möjligt. Vi testade med en gammal Samsung och jag har för mig att jag lyckades kasta den cirka 90 meter.

Fler medarbetare