Telia Cygate molnresan
Nätverk

Trådlösa nät

Genom att kapa sladden och istället använda trådlösa nät kan allt och alla vara uppkopplade, var som helst, när som helst.

Om Telia Cygates trådlösa nät

Säker trådlös kommunikation ger möjlighet till flexibla och mobila arbetssätt på arbetsplatser

I mer än 20 år har utvecklingen inom trådlösa nät förändrat hur värden fungerar och kommunicerar. Utvecklingen har gjort det vi tidigare såg som omöjliga nu är möjligt inom många områden i vårt samhälle. Med högre kapacitet, kortare svarstider och bättre kvalitet kan vi med trådlös teknik genomföra vård på distans, mäta klimatavtryck via miljontals sensorer och bygga självkörande fordon. Vi har lösningar och kunskap som hjälper våra kunder att göra det omöjliga möjligt.

Våra erbjudanden

Din guide bland radiovågorna

Vi har fler än 350 experter som guidar dig och din verksamhet till rätt lösning. Vi tar ett helhetsansvar från design till implementation.

Kundens behov i centrum

Telia Cygate har sysslat med nätverk och säkerhet sedan starten 1978. Det ligger i vårt DNA. Med vår samlade kunskap och erfarenhet samt kundens behov i centrum hjälper vi kunder att koppla upp sig.

Skalbara lösningar som fungerar

Våra erfarna experter guidar er till de bästa och mest effektiva lösningarna för varje del av organisationens behov, oavsett om det gäller produkter, tjänster eller kunskap.

Från gruvor till lager

Med Telia Cygate och Telias breda portfölj av produkter och tjänster levererar vi säker och stabil trådlös kommunikation alla miljöer. Från 5G i gruvor flera hundra meter under mark till WiFi som täcker lagerytor stora som fotbollsplaner.

Våra tjänster

Det här kan vi hjälpa er med

Vi hjälper er gärna med att ta fram och driftsätta heltäckande lösningar för alla typer av trådlösa nätverk.

Förstudie

Vi har lång erfarenhet att som systemintegratör och oberoende konsult arbeta med kunder som behöver utvärdera vilka användningsfall som WiFi eller ett dedikerat 5G-nät skulle kunna adressera. Detta innebär att vi ser över vilken trådlös accessteknologi som kan leva upp till kraven så att våra kunder tar bästa möjliga strategiska beslut om sina nät.

Design av säkra trådlösa nät

Oavsett om du som kund behöver trådlös täckning i ett kontorslandskap eller en krävande utomhusmiljö hjälper våra teknikkonsulter till att ta fram en design som passar dina förutsättningar och behov.

Radioplanering

Radiovågor, som är den grundläggande bäraren av all trådlös kommunikation, har olika förutsättningar i olika miljöer. För att du som kund ska få en så bra täckning som möjligt och veta var antennerna gör bäst nytta, hjälper våra experter dig att genomföra en grundlig radioplanering. Vi genomför simulerad planering innan installation och kontroll på plats efter installation för att du ska få ut det bästa av nätet.

Projektering och installation

Telia Cygate Infra är teamet som arbetar med projektering och installation av kablage och nät. Vi arbetar efter svensk byggstandard och har ett brett nätverk av underentreprenörer som är certifierade inom olika områden. Vi är vana att vara en del av större byggprojekt och hjälper våra kunder med både nybyggnation och renovering.

Dedikerade 5G-nät

Inom många vertikalområden har intresse och behov för privata/dedikerade 5G-nät börjat växa fram. 5G-näten används sällan för att byta ut WiFi-nät, utan det handlar mer om att kunna hantera användningsområden som inkluderar saker som rör sig (truckar, mobila enheter, robotar) eller för att tillhandahålla bra och tillförlitlig trådlös täckning i utomhusmiljö eller i en fabrik. Telia Cygate kan erbjuda flera olika typer av tjänster inom detta område.

Trådlösa gästnät med insikt

Att förse en publik eller kommersiell lokal med trådlöst gästnät ses idag som en naturlig del i att leverera god service till gäster och besökare. Oavsett om lokalen är en stor arena för sport och evenemang, en kontorsmiljö eller en tvättstuga i ett flerbostadshus hjälper vi våra kunder med lösningar för säkra och skalbara trådlösa gästnät som klarar den kapacitet som krävs. Du vet väl att ett modernt trådlöst nätverk också kan användas för att skapa insikt i hur människor rör sig i en byggnad eller lokal? Denna information kan senare användas för att till exempel planera behov av städning av olika utrymmen eller för att veta vid vilka tider vissa ytor är mer välbesökta än andra.

Telia Cygate molnsäkerhet

Därför ska du välja oss

Alltid uppkopplad med Telia Cygate

I en allt mer digital värld är tillgången till stabil och effektiv trådlös kommunikation en förutsättning för nästan allt. Inom all IT är nätverket grunden, oavsett om det gäller AI-algoritmer som fattar blixtsnabba beslut i den självkörande bilen eller om det handlar om att skapa förutsättningar för att den nya marknadskampanjen i sociala medier ska bli lyckad. Telia Cygate tillsammans med Telia och våra samarbetspartners, har den kunskap och förmåga som krävs för att hjälpa våra kunder att stå rustade för att alltid vara uppkopplade i en digital värld.

Fördelar med trådlösa nät från Telia Cygate

Våra konsulter kan nätverk

Våra arkitekter och teknikkonsulter arbetar med er utifrån era behov inom nät, oavsett teknik eller användningsområde, och de har de certifieringar som behövs.

Vi finns nära dig

Telia Cygate har kontor på 20 orter i Sverige. Det är alltid nära till att träffa någon av oss för att få råd om nät.

Vi tar ansvar för helheten

Telia Cygate är en del av Telia vilket betyder att vi har möjlighet att erbjuda helhetslösningar inom kommunikation till våra kunder. Som leverantör kan vi erbjuda allt från globala WAN-länkar till den trådlösa accessen.

Framtidssäkra

För oss är det viktigt att agera flexibelt och effektivt med långsiktighet. Vi drivs av att rekommendera rätt produkter och tjänster för att du som kund ska känna dig trygg med oss under lång tid framöver.

Kontakta oss

Låter det intressant? Hör av dig till oss så berättar vi mer

Vi återkopplar så fort vi kan.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Relaterat