Molnet

Drifttjänster

Vi kan ta ett helhetsansvar för att driva och stödja alla lösningar vi erbjuder.

Telia Cygates driftstjänster

Låt oss hantera er IT

Vi utvecklar, integrerar och stödjer lösningar för alla verksamheter

Telia Cygate består av över 350 högt certifierade tekniker och konsulter som levererar lösningar, rådgivning och kundservice av högsta klass. Vi gör det komplexa enkelt och hjälper dig med att utifrån rätt lösning leverera affärsnytta på riktigt. Vi kan ta hand om och driva alla typer av IT-lösningar, med säkerhet, support och rådgivning.

Våra erbjudanden

Hög prestanda och skalbarhet

Tjänsterna levereras från Telia Cygates toppmoderna svenska datacenter. Där får ni den prestanda och skalbarhet som er verksamhet behöver. Våra datacenter är uppkopplade på Telia Datanet vilket är Sveriges största och mest samhällskritiska nät med den högsta prestandan och kvaliteten.

Vi gör det komplexa enkelt

Vi på Telia Cygate kan hjälpa er strukturera, optimera, välja samt integera olika plattformar och leveransmodeller. Vi erbjuder privata, publika och hybrida lösningar.

Vi hittar skalbara lösningar som fungerar

Våra erfarna experter guidar er till att hitta de bästa och mest effektiva lösningarna för varje del av organisationens behov oavsett om det är ren infrastuktur eller tjänster i molnet.

Projektledning

Vi har en bred kompetens att driva stora komplexa projekt som snabbt levererar kundvärde och affärsnytta.

Våra tjänster

Det här kan vi hjälpa er med

Här är några av de områden och tjänster som vi erbjuder inom molnet. Kontakta oss gärna om du vill höra hur vi kan hjälpa din organisation genomföra en lyckosam och säker molnresa.

DevOps

Vi kan utveckla, drifta, testa, integrera och övervaka era applikationer i ett automatiserat flöde. Så att ni snabbt kan få nytta av ny mjukvara och nya system.

SecOps

Vi ser till att inrikta verksamhetens säkerhetsarbete mot ett gemensamt mål för organisationens IT-miljö, bibehållen produktivitet samtidigt som säkerhetskrav är uppfyllda och åtgärdade.

CloudOps

Vi kan hjälpa er att automatisera driften av komplicerade och sammansatta molnlösningar. Vi sköter drift, övervakning och incidenthantering för alla typer av system.

Flexibla lösningar för olika behov

Våra moln-lösningar ger er en flexibel, skalbar och kostnadseffektiv miljö som är helt utformad för att uppfylla era behov. Ni kan själva välja beprövad, flexibel molnteknik i VMware- eller Microsoftmiljö, eller i dom publika molnen som lätt integrerar med er befintliga teknik, och som ni själv enkelt kan flytta in och ut ur.

Infrastruktur som tjänst (IaaS)

IaaS är grunden i alla sorters moln och IT som tjänst-leveranser. Du som slutanvändare eller företag får enkel tillgång till IT-infrastruktur och resurser genom vår GEO-redundanta IaaS-tjänst – Hosted VMware.

Plattform som tjänst (PaaS)

PaaS är tjänster som innefattar operativsystem, programinfrastruktur och annan programvara som ger möjlighet att utveckla, bygga, testa och driftsätta applikationer utan att behöva sätta upp en dedikerad IT-infrastruktur. Det kan exempelvis göras via vår PaaS-tjänst Azure Stack Hub.

Mjukvara som tjänst (SaaS)

SaaS är ett sätt att leverera applikationer till användare eller klienter över internet, via en webbläsare eller applikation på klient vare sig det är en PC, Mac eller smartphone. Vi har färdiga plattformar så ni kan leverera er mjukvara som tjänst till användare och kunder.

Rådgivning

Vill du se över din molnstrategi lite mer på djupet så hjälper vi dig välja säkra IT-tjänster oavsett om det gäller nätverk, säkerhet, molndrift eller applikationer.

Cloud first, Hybrid-IT eller eget Datacenter

Vilken leveransmodell och plattform som är optimal för er verksamhet vet bara ni, men vi på Telia Cygate kan hjälpa er att strukturera, optimera, välja samt integrera plattformar och leveransmodeller. Vi hjälper er med att göra det komplexa enkelt och erbjuder privata, publika och hybrida lösningar för molnet.

Hybrida lösningar för optimal kapacitet och effektivitet

Det är inte alltid lätt att hitta rätt lösning idag. Våra erfarna experter kan guida er genom att bryta ner miljöer och funktioner för att hitta de bästa och mest effektiva lösningarna för varje del av organisationens behov. Oavsett om det handlar om ren infrastruktur hos er eller sätt på vilka ni kan utnyttja de globala molnens kapacitet utan att tappa kontroll.

Handgest Telia Cygate

Därför kan du lugnt lägga din IT-drift hos Telia Cygate

Vi har kunskap och resurser att erbjuda ett helhetsgrepp på IT

Oavsett om vi tar hand om hela eller delar av er IT-infrastruktur får ni alltid en genomtänkt, hållbar och flexibel molnlösning där alla bitar samverkar effektivt och säkert. Våra tekniska experter levererar lösningar av högsta klass oberoende av teknik som optimerar er IT-miljö och förenklar din vardag.

Med Telia Cygates infrastrukturtjänster kan er organisation växa med skalbar hård- och mjukvara där dagsbehoven styr utformningen och användandet av tjänsten. Servrarna i vår molntjänst för organisationer är fullt anpassningsbara och ni utnyttjar enbart de tjänster ni behöver utan dyra investeringar i egen maskinpark.

Fördelar med drifttjänster från Telia Cygate

Tjänstemodeller

Utöver grundfunktionerna som ingår i tjänsten kan kunder avropa olika nivåer av tjänstemodeller från Essentials, Professional till Enterprise. I grunden ansvarar vi för infrastrukturen och upp till hypervisor nivå. Till den högsta nivån där vi tar hand om hela kundens IT-miljö.

Rådgivning

Våra experter hjälper er hitta sätt att jobba smartare, spara tid och skapa mer värde för kunder och andra intressenter.

Projektledning

En projektledare från Telia Cygate har rätt erfarenhet och de certifieringar som krävs för uppdragets karaktär.

Service Manager

Våra Service Managers tar ansvar för Telia Cygates leverans och följer upp era avtalade tjänster, allt från tecknade serviceavtal till driftavtal.

Integration

Vi hjälper er koppla samman olika system och applikationer. Finns inte en lösningen på marknaden utvecklar vi den själva – oavsett om det handlar om en enskild produkt eller tjänst, eller komplexa och integrerade utvecklingsuppdrag.

Installation och design

Som systemintegratörer är vi specialister på att bygga er IT miljö med nödvändiga och korrekt dimensionerade teknikresurser, oavsett om det handlar om routrar, servrar, brandväggar eller kommunikationslänkar.

Service och support

Vårt utbud av supporttjänster säkerställer tillgängligheten och stabiliteten i din IT-miljö. Våra experter har de högsta certifieringarna hos ledande leverantörer och är specialister på att få saker att fungera.

En del av Telia

Tillsammans med Telia kan vi kombinera nätledarskap, kvalité och pålitlighet med spets inom IT, som har fokus på lokala nät, säkerhet och hybrid-IT.

Kontakta oss

Låter det intressant? Hör av dig till oss så berättar vi mer

Vi återkopplar så fort vi kan.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Relaterat