Molnet

Rådgivning

Tillsammans med er kan våra experter och konsulter ta fram långsiktiga och hållbara strategier anpassade efter er verksamhets mål.

Telia Cygate rådgivning

Långsiktiga och hållbara strategier

Vi hjälper er välja lösningar som skapar värde för verksamheten

Som oberoende leverantör samarbetar vi med alla ledande teknikleverantörer på marknaden för att kunna rekommendera, utveckla eller integrera den mest optimala tekniklösningen för er verksamhet.

Våra erbjudanden

Vi hjälper er göra rätt val

Vi har fler än 350 experter som guidar dig och din verksamhet till de nya tjänsterna. Vi kan identitet, säkerhet och federering.

Vi gör det komplexa enkelt

Vi på Telia Cygate kan hjälpa er strukturera, optimera, välja samt integera olika plattformar och leveransmodeller. Vi erbjuder privata, publika och hybrida lösningar.

Vi ser till att information finns på rätt plats

Vi hjälper er följa regelverk och hålla en hög säkerhet när det gäller var och hur information lagras. Vi har egna tjänster för lagring och backup, men jobbar också med ledande globala molntjänster.

Vi hittar skalbara lösningar som fungerar

Våra erfarna experter guidar er till att hitta de bästa och mest effektiva lösningarna för varje del av organisationens behov oavsett om det är ren infrastuktur eller tjänster i molnet.

Våra tjänster

Det här kan vi hjälpa er med

Här är några av de områden och tjänster som vi erbjuder inom molnet. Kontakta oss gärna om du vill höra hur vi kan hjälpa din organisation genomföra en lyckosam och säker molnresa.

Kostnadsoptimering

Våra experter är vana att kostnadsoptimera IT-infrastruktur oavsett om den produceras i molnet, i våra säkra datacenter på marken eller ute hos våra kunder. Oavsett behov får du en flexibel och kostnadseffektiv infrastruktur tillsammans med Telia Cygate.

Cloud Ready

Hur ser era utmaningar ut idag och vad vill ni uppnå i morgon? Oavsett om ni tänker teknik eller utveckling av verksamheten finns perspektiv att bidra med. Vi på Telia Cygate älskar teknik. Men i den här workshopen pratar vi inte om produkter och tjänster. Tvärtom tar vi ett steg tillbaka och stannar kvar i resonemang som handlar om era motiv för molnresan.

Well Architected

Well-Architected Framework beskriver nyckelkoncept, designprinciper och arkitektonisk praxis för att designa och köra arbetslaster i molnet. Genom att svara på grundläggande frågor kan vi på Telia Cygate förstå hur väl din arkitektur överensstämmer med bästa praxis för molndesign och ge er vägledning i förbättringar för er molnmiljö.

Landing Zones

Vi hjälper er att ta steget till molnet. Med arkitekturmetodiken FAR och med hjälp av Cloud Adoption Framework från Microsoft guidar vi er genom processen och ser till så att ni får den Azure Landing Zone som är bäst lämpad för era behov.

Cybersäkerhet

Vi har alltid varit starka på säkerhet. Vi bygger säkra lösningar, minimerar risker och erbjuder övervakning och respons genom vår SOC, vårt digitala vaktbolag.

Home of Experts

Våra högt certifierade konsulter har specialistkompetenser inom lokala nät, säkerhet och hybrid-IT/moln som gör att de kan skapa marknadens bästa lösningar.

Konsulttjänster

Telia Cygate består av över 350 högt certifierade tekniker och konsulter som levererar lösningar, rådgivning och kundservice av högsta klass. Vi gör det komplexa enkelt och hjälper dig med att utifrån rätt lösning leverera affärsnytta på riktigt.

Rådgivning

Vill du se över din molnstrategi lite mer på djupet så hjälper vi dig välja säkra IT-tjänster oavsett om det gäller nätverk, säkerhet, molndrift eller applikationer.

Konsulttjänster

Vi har hundratals duktiga konsulter på fler än 20 platser i Sverige som är redo att hjälpa er lyckas med er molnresa. Oavsett om det handlar om strategi och rådgivning, integration, design utbildning eller support så har vi rätt kompetens för att göra det komplexa enkelt och hjälpa dig hitta en lösning som levererar affärsnytta på riktigt.

Guide genom hela livscykeln

Idag levereras allt fler it-lösningar som mjukvarubaserade funktioner i licensform och ofta som tjänster man prenumererar på. Likt ett ”Netflix-abonnemang” tillkommer nya funktioner över tid. I vår roll som partner guidar vi er genom hela livscykeln. Vi ser till att löpande automatisera och effektivisera er IT-verksamhet. Genom att kontinuerligt planera, implementera och hantera er digitala transformation maximerar vi er investering i teknik och åstadkommer önskvärda resultat.

Därför ska du göra din molnresa med Telia Cygate

Vi sätter en strategi som utgår ifrån medarbetarnas och verksamhetens behov

För att garantera att ni får bästa möjliga lösning tar vi hänsyn till alla delar av IT-infrastrukturen både i molnet och lokalt. Med Telia i ryggen kan vi leverera traditionell IT, som lokala nätverk och datahallar, i kombination med säkerhet, innovation och molntjänster. Oavsett om vi tar hand om hela eller delar av er IT-infrastruktur får ni alltid en genomtänkt, hållbar och flexibel molnlösning där alla bitar samverkar effektivt och säkert.

Fördelar med molntjänster från Telia Cygate

Verksamhetsanpassning

Företag och organisationer efterfrågar allt fler nya funktioner som hjälper dem att jobba smartare, spara mer tid eller skapa mer värde för sina kunder eller andra intressenter.

Starkt partnerskap

Eftersom vi som oberoende leverantör samarbetar med minst två och helst tre av marknadens ledande teknikleverantörer inom respektive område kan vi alltid rekommendera den mest optimala tekniklösningen för er unika situation.

Nya funktioner över tid

Vi hjälper er att implementera nya funktioner i er IT-infrastruktur, för smartare och mervärdeskapande nytta. Våra infrastrukturarkitekter är välutbildade och uppdaterade med den senaste kompetensen. De har en passion för kunder och brinner för att hjälpa er att utvecklas.

Rådgivning

Med arkitekter som har erfarenhet av att leverera komplexa projekt och att ta ansvar för operationella miljöer har vi goda möjligheter att ta en rådgivande roll.

Skräddarsydda erbjudanden

Telia Cygate har ett flertal fördefinierade erbjudanden framtagna från omvärldsanalyser, kunders behov och våra egna erfarenheter. Dessa erbjudanden kan anpassas efter ert nuläge och era framtida behov som behöver tillgodoses.

Börja i rätt ände

Som första steg ger vi ofta råd kring där våra ni står i nuläget och hjälper till att kartlägga informationstillgångar, utföra hotanalyser och bedöma risker. Vi definierar vad som är viktigast att börja med och vad ni kan göra utan att investera i nya produkter eller tjänster.

Beprövad metodik - FARAO

Vi har arbetssätt och leveransmetoder som utgår från kundförståelse och fokus på våra kunders verksamhet och mål. Metoden är generell och omfattar alla delar vi verkar inom som; nätverk, säkerhet, datacenter och själva arbetsplatsen. Metoden kallar vi för FARAO: Förstudie & kontrollera, Analysera & avtala, Realisera & införa, Addera & utveckla, Ompröva & förnya.

Guide i digitaliseringsarbetet

FARAO-metoden som gör att vi levererar på vår roll som guide till våra kunder. Metoden ger er ett strukturerat stöd i ert digitaliseringsarbete. Med era verksamhetsmål i centrum stöttar vi er att identifiera, implementera och utveckla den bästa IT-lösningen för er verksamhet.

Kontakta oss

Låter det intressant? Hör av dig till oss så berättar vi mer

Vi återkopplar så fort vi kan.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Relaterat