Om oss

Telia Cygate har länge varit kända som en IT-partner som har nätverk och säkerhet i sitt DNA. Det ger oss en stabil grund att stå på och låter oss hjälpa våra kunder att utforska möjligheterna med digitalisering och molntjänster på ett tryggt sätt. Men det handlar inte bara om vad vi gör, utan minst lika mycket om hur vi gör det: Med ett leende och alltid med kundens bästa för ögonen. Vi vill göra det enkelt och roligt att vara människa i teknikens värld.

Därför Telia Cygate

Vi har arbetat med IT i mer än 40 år

Vi har en lång erfarenhet av att vara våra kunders digitaliseringspartner. Vi ser till att er IT fungerar, att ni kan utveckla era förmågor och verksamhet, bli konkurrenskraftiga och förädla er verksamhet.

Detta gör oss unika

Din digitaliseringspartner

Sedan 2006 är vi helägda av Telia. Det ger oss en ypperlig kombination av erfarenhet, styrka och flexibilitet på Sveriges största nät.

Tillsammans erbjuder vi ledande konnektivitet, helhetslösningar för en säker och hållbar digital infrastruktur med spjutspetskompetens inom lokala nät, säkerhet och moln. Vi kombinerar innovationskraften i molnet med den nya säkra tekniken, de smarta städerna, de uppkopplade fordonen och samtidigt hjälper vi till att skydda infrastruktur med nät och affärskritisk data. Precis det kan du förvänta dig av en digitaliseringspartner.

Helhetslösningar

  • Dedikerade, fasta och mjukvarubaserade nät, 5G och WiFi6.
  • Plattformar och tjänster för IoT och automation, samt privata och publika molntjänster.
  • Ledande säkerhets- och identitetstjänster.

Fördelar med Telia Cygate

Systemintegratör med de högsta certifieringarna

Vi har djup teknisk kunskap inom säker IT-infrastruktur. Vi satsar hårt på att löpande utveckla våra konsulters kompetens, att de är certifierade på allra högsta nivå hos våra strategiska partners och rekommenderar alltid den lösning som gagnar dig och er verksamhet bäst.

En del av Telia

Vi är en del av Telia och på Sveriges största nät erbjuder vi IT-tjänster med både bredd och spets för att hjälpa dig att förverkliga dina idéer. Vi skapar lösningar åt allt från banker, detaljhandelsföretag, kommuner, landsting, media, statliga bolag och myndigheter samt tillverkningsföretag.

Vårt helhetsansvar

Tillsammans med Telia täcker våra produkter och tjänster era verksamheters hela behov av digital infrastruktur – och vi är unikt lämpade att ta ansvar för helheten och integrationen. Vår kompetens spänner därför över nät, säkerhet och moln – det är vårt kärnerbjudande och styrka.

Vi finns nära dig

Vi finns alltid nära, genom vår lokala närvaro på över 20 platser i Sverige. Men för oss handlar det lika mycket om kulturen och tankesättet: vi vill lära känna dig och er verksamhet, förstå era utmaningar och behov. Det är genom att vara nära våra kunder som vi förstår era verksamheter och utmaningar bättre.

En viktig partner

Vår långa erfarenhet av komplexa IT-lösningar på några av landets största, mest utspridda eller hemligaste företag, organisationer eller myndigheter – kombinerat med de högsta certifieringarna hos våra konsulter och partners gör oss till en trygg partner till din verksamhet, som utifrån rätt lösning levererar affärsnytta åt er.

Home of Experts

Vi har den spetskompetensen som krävs för att införa, anpassa och underhålla verksamhetsunik infrastruktur – oavsett om infrastrukturen finns fysiskt hos våra kunder, i våra moln, i publika moln eller i en kombination därav. Totalt är vi över 650 personer där merparten är specialister inom nät, säkerhet och moln.

Hållbarhet

Tillsammans med Telia är vi det första och hittills enda ICT-bolaget på den svenska marknaden som är miljöcertifierat enligt ISO14001. Våra svenska datacenter är bland de mest energieffektiva i världen och vår verksamhet drivs enbart på förnybar energi. År 2030 ska vår verksamhet generera noll CO2 och noll avfall.

Kreditbetyg

Vi är mycket stolta över vårt höga kreditbetyg. Det bygger på Bisnodes kreditvärderingssystem som är världens äldsta och mest ansedda. Systemet betygssätter ett företags betalningsförmåga utifrån en mängd beslutsregler.

Vad gör Telia och Telia Cygate?

Allting börjar och slutar med nätet

För att den digitala infrastrukturen ska ge konkurrenskraft, generera kundnytta och bidra till den gröna omställningen behövs IT-lösningar som drar nytta av möjligheterna i nätet, såsom G5 och WiFi6. På ett säkert sätt. Låt oss genom vår unika kombination vara er digitaliseringspartner. Telia och Telia Cygate arbetar nära tillsammans för att Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter.

Home of Experts

Home of Experts

Genom att vara Home of Experts med spjutspetskompetens inom lokala nät, säkerhet och moln, en digitaliseringspartner som ständigt utvecklas i takt med våra kunder, vill vi på Telia och Telia Cygate, bidra till att Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens nya möjligheter.

Vi beskriver oss som Home of Experts. Våra kollegor har spetskompetensen som krävs för att införa, anpassa och underhålla verksamhetsunik infrastruktur – oavsett om den infrastrukturen fysiskt finns hos våra kunder, i våra moln, i publika moln eller i en kombination därav. Totalt är vi över 650 personer där merparten är specialister inom lokala nät, säkerhet och moln.

Telia Cygate, Home of experts

Men hur vi än beskriver vårt erbjudande så kommer vår förmåga att vara en bra partner till våra kunder ner till kompetensen och förmågorna hos våra konsulter. Vi beskriver oss som sagt som Home of Experts: det handlar om just detta – våra konsulter är riktigt duktiga på vad de gör. Vi är särskilt offensiva inom såväl Microsofts som Ciscos domäner: för Microsoft har vi status som guldpartner i 16 av 18 specialiseringsområden och så kallade advanced specialisations inom 6 områden.

Home of Experts

Ca 650 medarbetare med lokal närvaro på 20 platser i Sverige. Drift och support 24/7/365 i säkerhetsklassade, svenska datorhallar.

Vassaste konsulterna

Spetskompetens närmast våra kunder.

Beprövad metodik

Alltid baserat på verksamhetsbehov.

En viktig digitaliseringspartner

Långsiktighet och samverkan.

Ledningen

Telia Cygates ledning

Här har du våra ledare som ingår i Telia Cygates ledning. Ledningsgruppen består av lika delar kvinnor som män.

Se Telia Cygates ledningsgrupp

Varför Telia Cygate

Med en unik kompetens och styrka inom IT

Vi på Telia Cygate har länge varit kända som en IT-partner som har nätverk och säkerhet i sitt DNA. Det ger oss en stabil grund att stå på och låter oss hjälpa våra kunder att utforska möjligheterna med digitalisering och molntjänster på ett tryggt sätt. Men det handlar inte bara om vad vi gör, utan minst lika mycket om hur vi gör det.

Telia-samarbetet

Vi är en del av Telia och på Sveriges största nät kan vi erbjuda lokalproducerade och skräddarsydda IT-tjänster för att hjälpa dig att förverkliga dina idéer. Vi är Telias spjutspets inom lokala nät, säkerhet och moln och tar med både kompetens och glädje till alla möten.

Lokal närvaro

Våra 650 medarbetare på 20 orter gör det möjligt att er att realisera era drömmar och mål när det kommer till lösningar inom IT.

Unik kompetens

Våra över 350 högt certifierade tekniker och konsulter levererar lösningar, rådgivning och kundservice av högsta klass.

Vi ser helheten

Vi arbetar nära dig och skapar lösningar åt allt från banker, detaljhandelsföretag, kommuner, landsting, media, statliga bolag och myndigheter.

Möt våra medarbetare

Så är det att jobba på Telia Cygate

Möt några av människorna på Telia Cygate, ta del av deras intryck och tankar om vad som engagerar och driver dem.

”Det är väldigt inspirerande att se hur vi kan göra skillnad i kundens arbetsvardag genom att vara lyhörda och flexibla.”

Jonny, Säljare

Läs berättelsen

”Vi har bestämt oss för att göra det som krävs för att ligga i framkant, och det förutsätter att vi tar kompetensutveckling på allvar.”

Solveig, Konsultchef 

Läs berättelsen

”Jag älskar att se engagerade människor jobba med saker de tycker är roligt.”

Niklas, Regionchef 

Läs berättelsen

Vi finns på 20 orter i Sverige

Telia Cygate har kontor och framförallt kompetenta och engagerade medarbetare på över 20 orter i hela Sverige. Vi vill finnas nära er, våra kunder, och förstå er verksamhet och era kunder.

Kontakta oss

Mer att upptäcka