Nyhet

Svensk cybersäkerhet – hotbild och strategier

Hur fortsätter vi dra nytta av digitaliseringens fördelar samtidigt som vi skyddar vår data, infrastruktur och verksamheter?

Dagens hotbild mot det svenska samhällets IT-infrastruktur har aldrig tidigare varit större eller allvarligare, och samtidigt har både privat och offentlig sektor digitaliserats i en allt större utsträckning. Hur fortsätter vi dra nytta av digitaliseringens fördelar samtidigt som vi skyddar vår data, infrastruktur och verksamheter?

Missade du vårt event om svensk cybersäkerhet den 7:e november eller vill du återuppleva det som presenterades?

Eminenta talare: Petra, Anna, Peter, Zakaria, Mats och André.

Hur gör man personalen till en del av cyberförsvaret?

Petra Klein är värmländskan som flyttade till Stockholm då en karriär inom IT och Tech lockade. Petra arbetade många år på Försvarets Radio Anstalt (FRA) som etisk hacker och denna erfarenhet har hon nu tagit med sig in i sin nuvarande roll som ansvarig för informationssäkerhet på Swedbank där hon idag arbetar som CISO (Chief Information Security Officer). Hon berättar om varför säkerhet är viktigt för Swedbank och hur man gör personalen till en del av cyberförsvaret.

Suveräna moln och molntjänster med säkerhet som garanti

Zakaria Bennani, Telia Cygate, och Mats Axelsson, Telia leder utvecklingen av Telia Cygate och Telias molntjänsteerbjudande, som vilar på en av Sveriges säkraste plattformar. En förändrad hotbild, samt nya lagar och regulatoriska krav, innebär att data- och molnsuveränitet har blivit en viktig del av nordiska organisationers molnstrategier. Zakaria och Mats  pratar om suveräna moln som innebär molntjänster som garanterar att all data stannar inom de geografiska gränser som lagar och regler kräver, eller som kunden önskar.

Sveriges behov av digital suveränitet

André Catry är författare, hacker och senior advisor inom IT/informationssäkerhet och cyberrisk. André delar med sig av sina erfarenheter av datasäkerhet, olika uppdrag i den amerikanska flottan och åt svenska myndigheter. Han berättar om Sveriges behov av digital suveränitet och det utbredda ekonomiska spionaget.

Accelererande tillväxt av data och smart användning

Peter Werdenhoff, HPE Sweden Channel Manager, menar att säkerhet är ett sätt att förhålla sig, en strategi. Utmaningen för IT-team blir att möjliggöra säkerhet, förtroende och efterlevnad i en snabb digital transformation. Peter ger en lägesbild av en accelererande tillväxt av data och hur data kan användas smartast.

Frågestund

Frågestund med Petra, Zakaria, André och Peter.

Funderingar

Har du frågor om eventet eller om något av passen? Kontakta oss här

Relaterade nyheter