Nyhet

Stjärnrekrytering med fokus på den digitala arbetsplatsen

Bakgrund

Simon Binder, tidigare säkerhetsarkitekt på Truesec, har tillträtt rollen som Digital Workplace Architect på Cygate, en del av Telias företagsaffär. Simon har lång erfarenhet av IT-infrastruktur, enhetshantering och säkerhet, och kombinerar det med spetskompetens inom användarnära molntjänster för den moderna digitala arbetsplatsen. Han har till exempel fått ta emot utmärkelsen Microsoft MVP vid ett flertal tillfällen. Simon blir därmed ett viktigt tillskott i Cygates satsning på tjänster för hybrid IT.

Simon har lång erfarenhet från IT-branschen och har hunnit bocka av de flesta roller inom IT, senast som säkerhetsarkitekt på Truesec och innan det som lösningsarkitekt på Atea. Han har även författat utbildningsmaterial för kompetensutveckling av IT-personal. En röd tråd i Simons karriär är kundnära uppdrag med fokus på att designa IT-infrastruktur för användarnära tjänster, ofta kopplade till den digitala arbetsplatsen. Något som blivit ett stort personligt intresse Simon.

Simon Binder Telia Cygate
Vi lever i en otroligt spännande tid då tanken på vad en arbetsplats faktiskt är utmanas rejält. Det ställer också helt nya krav på den underliggande IT-infrastrukturen. Medarbetare idag förväntar sig samma goda användarupplevelse oavsett var de arbetar. Samtidigt som arbetsgivaren måste skydda känslig data.

Simon Binder

Arbetsplatsarkitekt

Smarta och säkra kommunikationslösningar samt möjligheten till närproducerad applikationsdrift och lagring blir därmed avgörande för att kunna möta behoven från framtidens hybrida arbetsplats som i sin tur vilar på en hybrid IT-miljö. Det är precis det som lockade mig till Cygate, som tillsammans med Telia, har en unik position att möta det här behovet från kunderna.

Simon Binder

Arbetsplatsarkitekt

Det som får Simon att sticka ut är hans artistiska ådra när det gäller IT-infrastruktur. Han brinner verkligen för att göra skillnad, ha nöjda kunderna och att han delar vår vision av framtiden. Vi är mycket glada över denna tunga rekrytering och ser framemot att fortsätta leda Cygate in i framtiden tillsammans

Niklas Lindholm

Regionsansvarig

Hybrid it-miljö  – vägen till en modern arbetsplats

För många organisationer består den digitala arbetsplatsen av en telefon och dator. Men enligt Simon Binder behöver man tänka utanför boxen. En hybrid IT-miljö med externa molntjänster är en del av en modern digital arbetsplats Det är en infrastruktur av olika typer av lokal och molnbaserad infrastruktur, det är elektroniska hjälpmedel som dator och telefon men även det trådlösa nätverket, det fysiska skrivbordet i hemmet och digitala mötestjänster som Microsoft Teams. Och det är bara att skrapa på ytan, med alltfler nya funktioner och tjänster som rullas ut till medarbetarna.