Observera

Den här händelsen har redan varit.

Se aktuella kalenderhändelser här
Event

AI – skurk eller hjälte? Möjligheter och utmaningar för verksamheter och samhällen

Välkommen till ett viktigt event där vi kommer att diskutera den snabbt växande utvecklingen inom AI. Hur drar vi nytta av den enorma potential som finns till att utveckla samhällen, verksamheter och människor på ett kontrollerat och värdefullt sätt? Domänexperter och verksamheter som själva kommit långt delar med sig av sin kunskap och erfarenhet den här förmiddagen.

Plats

At Six, Brunkebergs torg 6, 111 51, Stockholm
Se adress på Google Maps

När

4 maj, 2023 kl 08:00 - 4 maj, 2023 kl 12:00

Event. AI skurk eller hjälte

Frågan är hur våra vi, i våra respektive verksamheter, ska förhålla oss till utvecklingen? Vilka möjligheter och risker kommer med användningen av publika AI-tjänster i våra verksamheter, och vad krävs av oss i termer av teknisk infrastruktur och förmågor för att själva utveckla och dra nytta av den potentiellt revolutionerande kraft som AI-tekniken innebär?

Telia Cygate vill bjuda in dig till ett viktigt event som riktar sig till dig som är beslutsfattare inom IT i både privat och offentlig sektor. Vi kommer att diskutera den snabbt växande utvecklingen inom AI, och domänexperter och verksamheter som själva kommit långt delar med sig av sin kunskap och erfarenhet.

Vi tror att detta event kommer att ge dig viktiga insikter och verktyg som du kan använda för att skapa en bättre framtid för din organisation och samhället i stort. Vi ser fram emot att träffa dig där och diskutera dessa viktiga frågor tillsammans!

Agenda

Agendan uppdateras löpande.

08.00
Frukosten är framdukad.

Anna Wallert, Regionsansvarig Telia Cygate08.30
Välkommen!
Artificiell Intelligens, generativ AI och verksamhetens AI.
Vad är vad och hur hänger det ihop?
AI – skurk eller hjälte, vilka möjligheter och utmaningar finns?
Anna Wallert, Telia Cygate, reder ut begreppen och söker svar på frågor under den här förmiddagen.

 

Daniel Langkilde, AI expert.

08.50
Låt oss genomskåda hypen med AI
Daniel Langkilde, AI expert, berättar om hur tekniken bakom AI fungerar.
Hur ser potentialen och prognosen ut för AI ut? Vad behöver vi ta ställning till, förändra vad gäller beteende och affärsmodeller? Daniel ger exempel på lyckade och mindre lyckade projekt samt ger handfasta råd för att lyckas generera värde och tjäna pengar på AI.

09.30
Skala AI i din verksamhet, effektivt och säkert
Christian Pernold, Head of Advisory & Professional Services, Hewlett Packard Enterprise, beskriver den gemensamma resan med Zenseact och hur andra organisationer kan dra lärdomar från ett av Europas ledande bolag inom självkörande fordonsteknik – där AI är i framkant.

10.10
Bensträckare och påfyllning av kaffe

Fredrik Lemming, Head of Telia ACE, Telia Company,

10.30
AI – morgondagens bästa kollega? Fredrik Lemming, Head of Telia ACE, Telia Company, berättar om Telias erfarenheter med AI och delar insikter kring om huruvida AI-lösningar verkligen kan användas för att ta hand om verksamhetens kunder. Hur går vi till väga för att se till att systemen är pålitliga nog, och vilken effekt kommer generativ AI ha på våra verksamheter framöver?

11.00
Framtiden för AI på Skatteverket
Josephine Brofjorden och Dan Nordell, strateger inom it och AI på Skatteverket, berättar om hur långt myndigheten kommit i användningen av AI och vilka möjligheter man ser framåt.
Hur resonerar Skatteverket kring möjligheterna med att skapa samhällsnytta med AI, samtidigt som man skyddar medborgarnas integritet och rättigheter?
Josephine och Dan ger sin syn på hur man bäst går tillväga.

 

 

 

 

 

11.30
AI – skurk eller hjälte? Möjligheter och utmaningar för verksamheter och samhällen
Utforskande samtal med alla talare.

 

Frågor

Varmt välkommen att göra din anmälan som deltagare nedan. Om du har några frågor kontakta gärna oss på Marknad

Har du anmält dig, men vill avanmäla dig (använd samma e-postadress)

Bakgrund

AI – skurk eller hjälte? Möjligheter och utmaningar för verksamheter och samhällen 4 maj