Hållbarhet

Nu kan du göra klimatmedvetna val i Cystore

Telia Cygates webbshop Cystore har nu fått smarta funktioner som gör det lättare att filtrera på hållbara val vid inköp av hårdvara.

Allt fler frågar efter möjligheten att göra mer klimatsmarta och hållbara val när de köper in hårdvara till företaget. För att möta den efterfrågan lanserar Telia Cygate nu både filtreringsfunktioner och tydlig märkning av produkter som gör smarta och hållbara val enklare.

Till exempel finns nu paketet E-Smart 1 som underlättar för dig som vill bidra till en mer hållbar och miljömedveten konsumtion. Här finns möjlighet att köpa begagnade produkter samt enkelt välja produkter som är certifierade utifrån tydliga hållbarhetskriterier.

Cystore har satt ett ambitiöst mål, att bli den bästa webbshoppen för att handla miljömedvetet. E-Smart 1 sätter ribban högt och visar på vårt engagemang och driv i frågan.

Maxim Sokolov

Produktägare för Cystore

TCO Certified-certifieringen – ett bra ställe att börja på

Om du är osäker på hur du kan handla smartare så kan ett bra första steg vara att välja produkter som är TCO Certified-certifierade. Dessa produkter uppfyller högre krav på hållbarhet än vad lagstiftning och industristandarder kräver. Kraven för certifiering uppdateras var tredje åt för att bidra till att driva på stegvisa förändringar mot ökad hållbarhet. För att uppfylla certifieringskraven måste produkten uppfylla samtliga krav inom ett stort antal olika områden som: frånvaro av skadliga ämnen, återvinningsbarhet, socialt och miljömässigt ansvarsfulla tillverkningsprocesser, med mera.

Enklare att hitta hållbara val i Cystore

För att göra det lättare att göra hållbara val introducerar vi tre nya funktioner för dig som använder webbutiken. Det första är möjligheten att filtrera produkter enligt hållbarhetscertifieringen TCO Certified och Energy Star rating. Energy Star är ett frivilligt program där produkter och tjänster som är extra energisnåla får använda symbolen. Utöver möjligheten att filtrera kommer du också att kunna se om produkten erbjuder ett hållbart val. För TCO Certified-certifierade visas en grön ikon direkt på produktbilden.

Bild från Cystore som visar datorer

Vi lägger också till en ny produktkategori med rekonditionerade produkter. Här hittar du produkter som har återställts till fabriksstandard efter att ha varit använda, reparerade eller returnerade. Rekonditionerade produkter är ofta billigare än nya produkter men har samma garantier och kvalitet som nya produkter. Med hjälp av filtreringsfunktionen i webbutiken kan du välja att visa rekonditionerade produkter.

Menyval i Cystore

Cystore är en av de första webbshopparna i Sverige som erbjuder dessa funktioner. En viktig orsak till dessa förändringar är att vi på Telia Cygate vill visa att det går att kombinera affärsmässighet med hållbarhet. Och göra det enkelt för dig som kund att göra hållbara val.

I webbshoppen kan du testa de nya filtreringsfunktionerna: Cystore