Observera

Den här händelsen har redan varit.

Se aktuella kalenderhändelser här
Event

Telia Cygate Tech Days

Välkommen till Telia Cygate Tech Days, Home of Experts: ett event av experter för experter som vill utvecklas och skapa verksamhetsnytta. Vi djupar i cyberförsvar, suveräna- och publika-molntjänster, kommunikationslösningar och digitala arbetsplatser i olika labb, demo och pass.

Plats

Vår Gård Saltsjöbaden utanför Stockholm, 133 35, Stockholm
Se adress på Google Maps

När

20 april, 2023 kl 10:00 - 21 april, 2023 kl 14:00

Båthus

Årets Tech Days kommer att ha stort fokus på hands-on labbar ledda av experter från Telia Cygate och våra partners Check Point, Cisco, Fortinet och Hewlett Packard Enterprise samt Aruba. Utöver det så erbjuds unika möjligheter till nätverkande och intressanta föreläsningar.

Vi kommer erbjuda labbar inom nät, säkerhet, automation och hybrida molntjänster – både för dig som jobbar med infrastruktur och digital arbetsplats.

Tema: Det är dags att levla upp era molntjänster, nätverk, säkerhet och arbetsplatser.

Det blir två innehållsrika och kunskapsintensiva dagar där våra experter och våra strategiska partners ger dig tips, råd och lärdomar om hur ni kan ta era IT-lösningar till en ny nivå. Dessutom kommer vi att ha inspirerande inslag som ger nya insikter.
Vi tillbringar dagarna på Vår Gård utanför Stockholm där miljön är härlig, maten otroligt god och bastun varm.

Agenda

10.00 Välkommen till Vår Gård och lokal Isaac.

10.15 Genomgång av labbar. Du väljer bland olika labb.

10.45 Labb Telia Cygate: Certifikat- och nyckelhantering i det hybrida molnet eller Kom igång med Kubernetes i Microsoft Azure
• Säker nyckelhantering – HSM i molnet.
• Säkerhet i molnet – Cloud Key Management och kryptering.
Eller
• Kom igång med Kubernetes i Microsoft Azure

12.30 Lunch och mötesyta.

13.30 Labb: CheckPoint eller Fortinet.
• Nätverkssäkerhet, Check Point.
• Molnsäkerhet, Check Point.
• Endpoint säkerhet, Check Point.
Eller
Breaking the Kill Chain with AI-Driven Breach Protection, Fortinet.
• Evolution of Access to Applications with Fortinet ZTNA, Fortinet.
• Fortifying the Enterprise Network, Fortinet.

15.30 Kaffe, kaka och mötesyta. Incheckning.

15.45 Labb: Telia Cygate.
NextCloud en tjänst i vårt Suveräna moln
Eller
• More automation with Intune and Windows managed endpoints (på engelska)

17.30 Fri tid. Mingel med öl och snacks. Bastu och bad.

19.00 Middag.

21 april
07.00 Frukost och gymträning för den som vill.

08.30 Samling i lokal Isaac.
Labb: HPE eller Cisco.
• Private Cloud Enterprise – The Cloud that comes to you, HPE.
Eller
• Hacking in the Attack Kill Chain, Cisco.
• Automation och AI i framtidens nätverk, Cisco.

10.30 Kaffe, kaka och mötesyta.

11.00 White hacking, pentester med ”war stories”.

12.00 Lunch och mötesyta.

13.00 Inspiration och summering.

14.00 Hemfärd.

Ur innehållet:

Suveräna moln
En förändrad hotbild, samt nya lagar och regulatoriska krav, har gjort data- och molnsuveränitet till en allt viktigare del av våra kunders molnstrategier, särskilt inom offentlig sektor, som hanterar känslig data om både medborgare och säkerhet. Hur går man tillväga för att skapa molnlösningar som garanterar att data hanteras enligt rådande krav och regler och samtidigt är flexibla?

NextCloud ett alternativ till Office365
Samarbeta och dela dokument, skicka och ta emot e-post, hantera din kalender, chatta och möts via video utan dataläckor. Ta NextCloud på en testdrive. Du får testa Nextcloud både ur ett admin- och användare-perspektiv. 

White hacking – pentest och war stories
Cyberhot dyker upp i många olika former och storlekar. Se hur de går att identifiera, hur man hittar sårbarheter för att kunna utveckla säkrare IT-system.

Säker nyckelhantering- HSM i molnet
Målet med den här laborationen är att förstå hur en HSM (Hardware Security Module) fungerar. Vi går igenom syftet och värdet med säker nyckelförvaring och hur den hanteras.

Säkerhet i molnet – Cloud Key Management och kryptering
Lär dig hur man sätter upp en säker miljö i Amazon S3 och Amazon EBS genom att kryptera resurser i molnet med hjälp av din egen krypteringsnyckel. Detta fungerar på liknande sätt i andra molntjänster såsom Google Cloud och Azure.

Capture the Flag: Hacking in the Attack Kill Chain
En av de populäraste labbarna i Cisco Live med högsta betyg år efter år. Den förväntade målgruppen är nätverks- och säkerhetsingenjörer och arkitekter, som vill förstå och få praktisk erfarenhet med angriparnas tankesätt, metoder och verktyg för att bygga bättre försvar. Deltagaren kommer inta angriparens roll och ta sig igenom hela attackkedjan för att lösa ett uppdrag. Välkommen till en upplevelse som är utöver det vanliga.

Capture the flag: Automation och AI i framtidens nätverk
I denna övning får du chans att prova på nätverksautomation i praktiken. Vi tar dig med på en guidad resa där du får lösa utmaningar och konkreta uppgifter i demomiljö.  Du får en ökad  förståelse och inblick i hur AI och automation kan bidra till förenklad felsökning, effektivare processer och hantering av ditt nätverk.

Nätverkssäkerhet
Målet med den här laborationen är att förstå hur flera unika och avancerade funktioner i Quantum Cyber Security Platform R81.20 (Titan) Release kan hjälpa att minska risken för cyberattacker mot verksamheters lokala användare och applikationer.

Molnsäkerhet
Lär dig hur du implementerar och konfigurerar CloudGuard AppSec-lösning (WAAP, Web Application and API Protection) för att skydda dina webbapplikationer mot 0-days attacker.

Endpoint säkerhet
Lär dig hur du skyddar dina användare mot Social Engineering, Phishing och Ransomware-attacker med ett modernt klient skydd.

HPE GreenLake Private Cloud Enterprise – The Cloud that comes to you:
HPE har en rad olika testscenarios för att få prova på upplevelsen av vår tjänst ”Private Cloud Enterprise”. ”Private Cloud Enterprise” är en on-premlösning som för en användare liknar upplevelsen med public cloud. Den har bland annat självserviceportal, pay-per-use, GUI och API’er. Den kan leverera VMs, Containers och ”Bare Metal”.
Med rollbaserad access styr du som kund själv olika roller och rättigheter, allt integrerat med till exempel kundens AD. I dagsläget finns det 17 olika tester/scenarios att prova. Du får access till en riktig lösning och en detaljerad guide hur man loggar in, utför de olika stegen som testen avser.

Programmet uppdateras löpande.

Datum, tid och plats

Vi startar på torsdagen den 20 april kl 10.00 och avslutar på fredagen den 21 april runt kl 14.00. Välkommen från kl 09.00 på en kopp kaffe och smörgås.

Kostnad och boende

Vi bor på Vår Gård i Saltsjöbaden utanför Stockholm.
Kostnaden för Tech Days är 4.900:- SEK exklusive moms som faktureras efter eventet. Boende, aktiviteter, labb, pass och alla måltider ingår i deltagaravgiften.

För vem

Telia Cygate Tech Days vänder sig till dig som arbetar med teknik, drift och arkitektur.

Frågor

Varmt välkommen att göra din anmälan som deltagare nedan.
Om du har några frågor kontakta gärna oss på Marknad

Har du anmält dig, men vill avanmäla dig (använd samma e-postadress)

Bakgrund

Anmälan Tech Days

Sisco partner
Fortinet