Medarbetarporträtt

Möt Malin Hanquist, regional säljchef

Malin Hanquist arbetar som regional säljchef på Telia Cygate och har varit i telekombranschen under hela sin karriär.

Säljchef som trivs i rörelse och med vassa kollegor

 

Malin Hanquist arbetar som regional säljchef i syd och leder ett 14 personer starkt team av account managers, specialistsäljare och innesäljare. Hon har jobbat i IT-branschen under hela karriären och drivs av en nyfikenhet att förstå hur saker fungerar, samt att arbeta inom ett område i ständig förändring. Hon har lång ledarerfarenhet, men började sin bana som fälttestare av mobiltelefoner.

Malin Hanquist Telia Cygate
Bara något år efter studenten hörde jag av mig till företaget Handspring som jag tyckte hade coola produkter och åkte och träffade dem i London. Jag var en tekniknörd med bra driv och de erbjöd mig jobb, så parallellt med universitetsstudier åkte jag jorden runt och testade en mycket tidig variant av en smartphone, det var en handdator med en GSM modul.

Malin Hanquist

Regional säljchef

Då i början av 2000-talet var 3G framtiden, mobilnäten var långt ifrån stabila på de flesta platser, och Malin hade 180 resdagar om året. På dagarna samlade hon och kollegorna in data i olika länder och städer, och på kvällarna analyserade de loggar som de skickade vidare till utvecklarna.

– Fälttestning av mobiltelefoner innebär bokstavligen att man rör sig mellan olika platser för att se hur enheten fungerar för en användare. Det var innan det fanns GPS, så jag körde runt i olika städer med bara karta. Som kuriosa kan jag berätta att jag hittar som en infödd i Rom och en lång rad andra städer.

Ledarskap och teknik som gör skillnad

Från mobiltest tog Malin klivet till olika ledarroller på stora IT-bolag och har bland annat jobbat med infrastrukturprojekt, outsourcing och offshoring, samt sälj och affärsutveckling. På våren 2021 sökte hon sig till Telia Cygate då hon under alla år i branschen alltid hört gott om företaget, inte minst de duktiga konsulterna. Hon drogs till möjligheten att jobba med kunder som har samhällsbärande uppdrag och därmed få vara med och göra en skillnad för människor i deras vardag.

– Jag har ett stort intresse för teknik, men mitt hjärta klappar också starkt för samhällsfrågor. Därför känns det meningsfullt att exempelvis få vara med och se till att tekniken på ett sjukhus fungerar som den ska.

Malin menar att den som jobbar på Telia Cygate får det bästa av två världar. Dels vara en del av en snabbfotad och entreprenöriell organisation, dels ha samarbetet med Telia som möjliggör affärer ingen konkurrent kan ta sig an.

– Perfekt för konsulter som vill jobba med kunder inom många olika branscher och verksamheter, för här finns det gott om utvecklande uppdrag.

Närvarande ledare som lyfter medarbetarna

I rollen som ledare ser Malin som sin främsta uppgift att skapa förutsättningar för medarbetarna att göra sitt jobb så bra som de kan – för det skapar mer och fler affärer. Hon vill vara en närvarande ledare som ser medarbetarnas potential, och som och hjälper dem att utvecklas till den bästa versionen av dem själva.

– Vi är ett företag som har riktigt vassa medarbetare och är ostoppbara tillsammans. Jag får glädje och energi av att jobba med de bästa.

På fritiden spenderar Malin tid med familjen och trivs med att vara i rörelse. Det blir ofta en löptur i Pildammsparken på lunchen. Många helger spenderas i närheten av en fotbollsplan med Malin vilt hejandes på dottern, och på sommaren så vandrar familjen gärna på de svenska fjällen eller tar båten över till Hallands Väderö.

– Att jag för ett par år sedan gjorde en stegutmaning som innebär att jag gick 10 000 steg om dagen i ett år kommer nog inte som en överraskning för någon av dem jag jobbar med. Jag gillar att röra på mig, både på jobbet och fritiden, och är ett stort fan av walk and talk.

 

Fler medarbetare